Monday 7 December 2009

Presedinti si senzatii



In perioada alegerilor ziarele se vand ca painea calda. Si ce vinde mai bine in Romania decat senzationalul? Avand in vedere ca prin intermediul blog-ului am fost contactat de cativa jurnalisti de mare calibru, Ovidiu Zara si Madalina Prudea intre altii, va aduc la cunostinta faptul ca scandalurile cu Dl. Traian Basescu nu ma preocupa. Imaginile semnate de mine din campania 2004 nu arata presedintele lovind vreun personaj.

Pe de alta parte, cu doar foarte putina obiectivitate ati realiza ca este inadmisibil pentru un candidat la presedentie sa faca un asemenea gest, in special in public, in fata a zeci de camere si mii de oameni - si deci foarte probabil imposibil. Nu e o acoperire guvernamentala - pur si simplu evenimentul nu a avut loc. Nu gasiti ca este o coincidenta ciudata faptul ca a reaparut dupa 4 ani acest video, intr-un singur loc, la o calitate proasta si dintr-un singur unghi?

Domnule Zara - ce aveti de impartit cu presedintele nu este problema mea, cum nu este nimic din ce se intampla in politica. Inteleg ca vreti sa publicati articole senzationale, dar aparent articolele cu teme inteligente sunt mai bine vazute. Pentru o clarificare, va rog frumos sa lecturati motto-ul propriului Dumneavoastra blog. Poate ati uitat de ce sunteti jurnaist.

Doamna/Domnisoara Prundea - "nu vrei sa afle lumea adevarul? lasi un om ca el sa ne conduca?". Presa este, din ce stiu, o putere in stat. Daca ati aborda subiecte mai importante si/sau interesante, poate ati reusi sa faceti o schimbare adevarata.

Cand a fost ultima data cand ati publicat un articol despre proiectul de transport ecologic de la Londra, actiunile Greenpeace sau expozitia Titian de la Luvru?

Stiu, stiu, doriti sa aratati adevarata fata a tiranului care ne va conduce sau nu in urmatorii ani. Nu va faceti griji - daca la Facultatea de Drept se puteau cumpara voturi pro-Basescu la 50 de lei, la Gara daca nu ma insel se practica aceeasi metoda pro-Geoana.

Cred ca ar fi bine sa va revizuiti pozitia ca jurnalisti integri si obiectivi si sa va dati seama ca aceste stiri de senzatie ar trebui pastrate in gunoiul ce se intituleaza "Libertatea". Ultima data cand am verificat, EVZ avea niste oarecare standarde, dar observ ca se muleaza destul de bine pe segmentul de piata ocupat de publicatia mentionata anterior.

Arhiva de articole si imagini publicate de mine pe care o detine (ilegal de altfel - conform contractului au dreptul sa imi foloseasca materialele pe o perioada de 3 ani, dupa care intervine dreptul de autor - alt mit urban in spatiul mioritic din ce imi dau eu seama) nu va face obiectul nici unor discutii sau dezbateri pro sau contra Traian Basescu. Va rog frumos sa nu ma mai contactati pentru detalii sau marturisiri senzationale pentru ca ele nu vor avea loc. Apucati-va sa scrieti articole mai cu cap, lasand la o parte vedetele de carton, stirile bomba si masinile de lux. Romania merita jurnalisti mai buni decat voi.

Cu stima,
Radu Tudoroiu